Käärijä – Cha Cha Cha (Lyric Video) // UMK23


Hei, olen Lian, minulla on maailman kauneimmat hiukset ja tänään haluan kertoa teille Visual Snowsta. Mikä on Visual Snow? Visual Snow, eräänlainen visuaalinen kohina, joka häiritsee näkökykyäsi, on ilmiö, jota ei ole vielä tutkittu kovin hyvin. Ei tiedetä, mistä se johtuu, on muutama lääkäri, jotka tutkivat sitä, yksi heistä taitaa olla neurologi Münchenissä, mutta maailmanlaajuisesti on vain pieni ryhmä ihmisiä, jotka tutkivat aihetta ja yrittävät selvittää, mitä Visual Snow on, mistä se johtuu ja miten sitä voidaan hoitaa.

Kaikki, joilla on Visual Snow, eivät edes tiedä, että heillä on sitä tai että se on tavallisuudesta poikkeavaa.

Minullakin on Visual Snow. Olin suorastaan järkyttynyt, kun sain tietää, että on olemassa ihmisiä, jotka todella näkevät vain sileää mustaa, kun on täysin pimeää. Minä en koe sitä ollenkaan. Kun siis makaan yöllä sängyssä, silmieni edessä on kauniisti välkkyviä, värillisiä pisteitä, ne muodostavat kuvioita ja ovat vain olemassa. Suurimman osan ajasta niitä ei huomaa.

Normaalissa kirkkaudessa on vain vähän välkkymistä, jota on aina kaikkialla näkökentässäni, eikä se häiritse minua paljon.

Joissakin olosuhteissa se voi voimistua ja häiritä näköäni paljon enemmän. On ihmisiä, jotka saavat näköhäiriön hyvin äkillisesti, ja heille se on usein hyvin pelottavaa, varsinkin kun siihen ei ole selvää syytä ja se ilmaantuu vain yhdestä päivästä toiseen. Se on vähän kuin tinnitus, vain visuaalinen. Tarkoitan, että se on tunne, joka vain on aina jotenkin läsnä ja jota ei voi hoitaa.

Kun olin parikymppinen, visuaalinen lumeni oli niin paha, että pystyin tuskin lukemaan ollenkaan, koska aina kun minulla oli kirja silmieni edessä, nuo välkkyvät pisteet hämärtivät kirjaimet, enkä pystynyt enää keskittymään tekstiin, en pystynyt tulkitsemaan sitä kunnolla. Sitten menin silmälääkärille, joka tarkisti silmäni, totesi minut terveeksi ja sanoi, että minun pitäisi vain olla vähemmän perfektionistinen, ja lähetti minut kotiin.

Kaikki ihmiset eivät koe Visual Snowta jatkuvasti kuten minä, se voi vaihdella yksilöiden välillä. Se voi liittyä niskakramppeihin tai pään huonoon asentoon esimerkiksi silloin, kun siirtää päätä eteenpäin, kuten ihmiset usein tekevät tietokoneen ääressä…, Visual Snow voi myös liittyä verenkiertohäiriöihin, joita minulla on myös, kun verenpaineeni on alhainen, en näe juuri mitään. Minulla se liittyy myös masennukseen, mitä voimakkaampi masennukseni on sitä voimakkaammaksi näköhäiriöni muuttuu.