Blogissakin uusi vuosi ja uudet kujeet

Hyvää uutta vuotta! Alan vuoden siivoamalla tämän blogin ja postaamalla tänne viikottain uutta sisältöä. Samalla julkaistuja kirjoja koskevat postaukset siirtyvät ko. kirjojen (Mikset aina voi olla perjantai / Stella Polariksen tarina) sivujen alle omiksi uutisblogeikseen. Uutuutena tulee ylävalikkoon englanninkielinen, kuratoituja postauksia julkaisualalta sisältävä Publishin News. Postaukset sivuavat kaikenlaista julkaisutoimintaa, tuoteuutuuksia, ohjelmistoja, valokuvausta, toimintatapoja, marginaalista julkaisutoimintaa – ollen samalla myös tuntosarvet tulevaisuuteen ja kansainväliseen kehitykseen.

Uutiskije tulee myös, kunhan saan kaiken toimimaan ja hyödyllistä sisältöä valmiiksi – siihen kirjautumislomake tulee näkyville blogiin. Muitakin suunnitelmia on yritystoiminnan suhteen tulossa alkuvuodesta, niistä tulee juttua blogissa aikanaan.

  • Sen verran kuitenkin paljastan, että suurin uudistus on julkaisujen tuottamista koskeva verkkokurssi, joka on suunnitelmissa julkaista vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana. Siihen liittyen on tässä postauksessa kysely, jossa kysytään ideoita kurssin käsittelemistä aihealuéista – tai oikeastaan omaa julkaisutoimintaa haittaavia kipupisteitä jotka toistuvasti ärsyttävät ja haittaavat arkipäivän työtä.
  • Vastaamalla voit auttaa peruskurssin käsittelemien aiheiden valinnassa ja vaikuttaa kurssin rakenteeseen. Vastaus vaatii sähköpostikirjautumisen (vähentää spämmiä sekä auttaa minua kysymään tarkemmin aiheesta, jos on tarvetta), ideat ja kommentit näkyvät julkisina kyselyssä. Kenenkään henkilöllisyys ei kuitenkaan paljastu muille vastaajille vastauksista. Alusta ideoinnille on tanskalaisen yrityksen ideanote.io käsialaa.
  • Ideoita voi laittaa myös useamman jonoon, jos on oikein luovalla päällä. Syvällisempi kysely aiheesta lähtee henkilöäkohtaisesti valituille 10-20 ihmiselle, löytyvät lähinnä omasta verkostosta. Toki voin pyytää myös tämän kyselyn perusteella tarkennuksia, mikäli tulee esiin joku kiinnostava näkökulma aiheeseen.
  • Kyselyn saa näkyville sivun oikeassa alanurkassa olevaa sinistä idealamppu -nappia painamalla…

 

letter wood stamp lot
Photo by Amador Loureiro on Unsplash

Tässä blogissa käsiteltäviä aiheita

Aihealueet liikkuvat alueella aineiston tuotanto, printtituotanto, digituotanto, valokuvaus, ääni, video, markkinointi, indie… Eli kenttä on laaja, mutta keskityn mielellään marginaali-ilmiöihin ja vastavirtaan luoviviin.