Blogissakin syksyn mukana uutta

Tämän blogin sisältö uudistuu. Samalla julkaistuja kirjoja koskevat postaukset siirtyvät ko. kirjojen (Miksei aina voi olla perjantai sekä Stella Polariksen tarina) sivujen alle omiksi uutisblogeikseen. Uutuutena tulee ylävalikkoon englanninkielinen, kuratoituja postauksia julkaisualalta sisältävä Publishing News. Postaukset sivuavat kaikenlaista julkaisutoimintaa, tuoteuutuuksia, ohjelmistoja, valokuvausta, toimintatapoja, marginaalista julkaisutoimintaa – ollen samalla myös tuntosarvet tulevaisuuteen ja kansainväliseen kehitykseen.

Uutiskirje tulee myös, kunhan saan kaiken toimimaan ja hyödyllistä sisältöä valmiiksi – siihen kirjautumislomake tulee näkyville blogiin. Muitakin suunnitelmia on yritystoiminnan suhteen tulossa loppuvuodesta, niistä tulee juttua blogissa aikanaan.

Sen verran kuitenkin paljastan, että suurin uudistus on julkaisujen tuottamista koskeva verkkokurssi. Se on suunniteltu julkaistavaksi vuoden viimeisen neljänneksen aikana – alkuperäisestä aikataulusta poiketen. Siihen liittyen tulee myöhemmin nettisivulle kysely, jossa haarukoidaan ideoita kurssin käsittelemistä aihealueista – tai oikeastaan omaa julkaisutoimintaa haittaavia kipupisteitä jotka toistuvasti ärsyttävät ja haittaavat arkipäivän työtä.

Vastaamalla voit auttaa peruskurssin käsittelemien aiheiden valinnassa ja vaikuttaa kurssin rakenteeseen. Vastaus vaatii sähköpostikirjautumisen (vähentää spämmiä sekä auttaa minua kysymään tarkemmin aiheesta, jos on tarvetta), ideat ja kommentit näkyvät julkisina kyselyssä.

Tässä blogissa käsiteltäviä aiheita

Aihealueet liikkuvat alueella aineiston tuotanto, printtituotanto, digituotanto, valokuvaus, ääni, video, markkinointi, indietuotanto… Eli kenttä on laaja, mutta keskityn mielellään marginaali-ilmiöihin ja vastavirtaan luoviviin.